Tuesday, October 28, 2014

Rozita Rohaizad Kenekkenek

Single terbaru dari Rozita Rohaizad
KENEK KENEK
(Kenekkenek - Features Dior dan Doul Haron)
Menurut kata Rozita - " I worked with dior on theatre lagenda in 2013. He is a young upcoming artist who is often representing msia in korea.  He asked and i gave him the opportunity.  So dia tanya nak buat lagu apa i suggest cam ketipang payong and kenek kenek from arwah mama. We settled on kenek kenek and decided on electric pop genre and added doul as guest rapper lyrics done by dior and rapper lyrics by doul."

dan menurut kata rozy lagi "Sebenarnya i soft launch jer pada Hari Raya 2014 ni.  Selain ia kerap di putarkan di radio LuahanRasa.FM, klfm dan kopstar fm, Btw only chorus di cedok." jelas rozita

Wednesday, October 24, 2012

Chomel [Singapura]



Full Name : Noor Zafirah Binte Abdullah
Nick Name : Chomel
Age : 20
Horoscope: Leo
Occupation: Freelancer
Music Influence: Jiwang
Likes: Play guitar & Sing
Label: Putrivision
Facebook Profile: Chomel Ley-mah ZeroSeven

 Chomel ada lah anak yang keempat di dalam 6 beradik. Bapa nya berasal dari Serawak dan ibu nya berasal dari Singapura. Mereka telah berpisah sejak Chomel kecil lagi. 6 beradik terpaksa berpisah kerana bapa nya telah dilarang memasuki Singapura. Jadi 3 beradik pergi ke Malaysia dan lagi tiga pergi ke Singapura. Chomel dan lagi 2 adik nya terpaksa tinggal di Singapura. Chomel telah di jaga oleh makcik nya. Kehidupan Chomel bukan lah dari orang yang senang. Pada usia 15 tahun Chomel terpaksa berhenti sekolah kerana masalah kewangan.

Bakat Chomel terselah apabila kawan nya An (Farhana) merakamkan video Chomel. Tanpa disedari Chomel video itu telah di uplaodkan ke YouTube. Video Chomel telah mendapat banyak sambutan di YouTube dan tanpa di sedari ramai orang mengenalinya.

Bakat Chomel telah di temui oleh Amyr. Kemudian Amyr mengundang Chomel masuk ke Rancangan GO GLAM. Kemudian dari situlah Chomel telah dikenali lebih ramai.

Saturday, April 7, 2012

Aisunam / Federated (Kuala Lumpur)



Album Aisunam Vs The Federated  [mempunyai 10 lagu]
1. Manusia
2. Masuk Gear Jalan
3. Bisikan
4. Bintang Kehidupan
5. Keadilan
6. Aku Punya Sukalah
7. Kedamaian Terakhir
8. Budak Sekolah
9. Bila Bulan Berbica
10. Bisikan


Album Tempe ke London
THE FEDERATED AND WAHID SENARIO

nak tau lebih lanjut lagi berkenaan band ini sila klink link di bwh ini
Youtube Video nterview: KLIK

Thursday, April 5, 2012

Haiza Dangdut (Malaysia)

 Single Terbaru ialah "Semalam"
Single (2011) - Bonus track berjudul 'Marilah pada ku'  

Dalam Album terbaru kali ni terdapat dua track antaranya
Track 1 - Semalam
Track 2 - Marilah PAdaKU [Bonus Track}

Banyak yang di kongsi oleh Haiza tentang mula beliau menyanyi dan kembali nya belia dgn album single kali dgn konsep lagu dengan rentak yang jauh berbeza dari album sebelumnya, banyak pengalaman manis pahit yang di kongsikan khas buat peminat haiza, kalau di tanya bagaimana agaknya sikap penyanyi kesayangan ramai ni - Yang ibu tau lah dia sorang yang ceria, ramah dan mudah mengukir senyuman dan yang amat menyenangkan ibu beliau ni tidak lokek atau teragak agak untuk berkongsi segala soalan yang di tuju kepadanya hinggalah request dari peminat nak dgr haiza nyanyi lagu kegemaran beliau, tanpa berfikir panjang haiza terus jer menyanyikan lagu tersebut dengan senyuman, suka dengan sikap beliau dan ibu doakan moga haiza akan berjaya dan terus kekal sebagai penyanyi, mesti masih ramai peminat beliau di luar sana yang masih menanti nanti akan album terbaru beliau nanti, jadi bagi pengemar serta peminat haiza jangan lupa dapatkan album dari beliau yer,  klau nak tau lebih lanjut tetang interview tersebut anda boleh klik link di bwh ni.....

Interview LINK
Haiza tunaikan permitaanlagu dari peminat klik ke LINK

Info kemas kini - Deejay Ibumisali

Wednesday, February 22, 2012

Dadali Band

Dadali Band (Indonesia)
Interview oleh Deejay Ibumisali (di hotel pada jam 11pagi)


Show at:  Singapore Expo Hall 6   22nd Jan 2012 [sun], at 2.30pm

 Penjualan t shirt kumpulan Dadali, acara kemuncak ialah bila jaket 
peribadi yg di pakai oleh 3 ahli Dadali dgn rela hati di beri untuk di lelong 
oleh Shah Ibrahim MC show, dan wang lelongan barangan/naju mereka 
di salur terus ke dana derma bagi masjid Al Ansar.



Profile Dadali Band:  Dengan filosofi layaknya “Dadali”(dalam bahasa Sunda berarti burung Garuda), band yang bernama Dadali ini pun hendak mengepakkan sayapnya selebar mungkin. Bernaung di bawah label Nagaswara, Dadali langsung menggebrak industri musik Tanah Air dengan single perdana mereka yang berjudul “Disaat Aku Mencintaimu”. Masih berada di jalur mainstream, pop manis ini diciptakan oleh Yuda, gitaris band itu. Para personil band ini berharap, single “Disaat Aku Mencintaimu” dapat menjadi kunci mereka untuk dikenal lebih luas di seluruh Tanah Air.

“Kita berharap single ini dapat menjadi pembuka salam kita untuk semua penggemar atau yang baru mengenal single Dadali,” ujar Yuda.

Sama halnya dengan sejumlah single yang bercerita soal cinta, “Disaat Aku Mencintaimu” juga memotret lika-liku cinta yang berakhir duka. Berawal dari cinta bertepuk sebelah tangan seorang cewek kepada seorang cowok. Siapa mengira, belakangan, justru si cowok lah yang jatuh hati pada cewek tersebut. Apa mau di kata, di saat cinta bersemi di dalam hati si cowok, cewek yang ditaksir terlanjur digaet kumbang lain.

“Cinta itu memang tak dapat diduga. Selalu menarik untuk diungkapkan. Pesan dari saya dan teman-teman, jika cinta itu datang, jangan disia-siakan,” tambah Yuda menyangkut isi lagu “Disaat Aku Mencintaimu”.

Wednesday, November 30, 2011

Kenang Mirdad And Ederra

Nama Artis:Kenang Mirdad And Ederra
Judul Lagu:Sedap Betul
Album:Single
Official Website

 Kenang Mirdad dan Ederra adalah band yang berawal dari Jakarta Indonesia.  Terbentuk paad tanggal 9 April 2011, dari awal sebuah pertemanan baik antara seluruh anggota band.

Ederra berasal dari bahasa spanyol yang artinya adalah Indah. Aliran musik kita pop rock alternatif.

Kenang Mirdad & Ederra yang di matari oleh Kenang Mirdad adalah putra Jamal Mirdad dan Lidya Kandou.  Ayahnya adalah seorang penyanyi di era 80an yang sudah banyak mengeluarkan album, sedangkan ibunya adalah seorang artis layar lebar dan sinetron yang sampai saat ini masih aktif di dunianya.

Kenang sebagai gitaris dan vocal di bantu 4 personil, keyboard Deo Royanto, Gitaris Surya Jun, Bass Catra Rahim dan Drummer Alfin Oktaviano.

Single hit SEDAP BETUL, adalah aslah satu lagu yang terkenal di era 80an dari seorang pencipta bapak Timur Priyono yang di nyanyikan oleh Jamal Mirdad dan di aransemen ulang dengan mengambil aliran pop rock alternative.


Interview Kenang Mirdad dan Ederra

Sunday, October 30, 2011

Yang berbahagia Ustazah Siti Nor Bahyah

Interview Yang berbahagia Ustazah Siti Nor Bahyah
pada: 30 Oct 2011, 12tghri
Hotel lobby - Singapore
Artis Link : Life Records/Matahati



                          
Buku keluaran terbaru Ustazah Siti Nur Bahyah dapatkan segera, banyak
terdapat infodan tips-tips yang berguna demi menangani
masalah anak-anak dan rumah tangga

Termuramah bersama Ustazah Siti Nur Bahyah. ada dua video part.1, part 2 temuramah 
dan satu intro dari ustazah